nout
Analiza. Inovare!

Echipa LDDP a tradus in limba romana Ghidul ICCA pentru interpretarea Conventiei de la New York din 1958 – Un ghid pentru judecatori

Suntem bucurosi sa va anuntam ca echipa LDDP a tradus in limba romana Ghidul ICCA pentru interpretarea Conventiei de la New York din 1958 – Un ghid pentru judecatori aparut sub auspiciile Consiliului International pentru Arbitraj Comercial si cu asistenta Curtii Permanente de Arbitraj de la Haga.

Este prima traducere in limba romana a acestui Ghid si a fost realizata de catre o echipa de avocati din cadrul biroului nostru, respectiv: conf. univ. dr. Crenguta LEAUA , prof. univ. dr. Stefan DEACONU si av. Calin COSMA.

Varianta tradusa in limba romana poate fi consultata si descarcata in mod gratuit la adresa https://www.arbitration-icca.org/media/11/59130972264406/icca_guide_nyc_romanian.pdf

Reproducerea si copierea acestui Ghid este permisa si chiar incurajata pentru instantele de judecata din Romania, cu conditia ca textul sa fie reprodus cu acuratete, fara modificari si cu recunoasterea calitatii de autor si a drepturilor de autor ale ICCA, respectiv drepturile traducatorilor pentru versiunea de limba romana.

Conventia de la New York din 1958 privind recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale straine este piatra de temelie a arbitrajului comercial international.

Traducerea acestui ghid in limba romana are scopul de a oferi judecatorilor care solutioneaza cererile intemeiate pe aceasta Conventie, respectiv cererile ce au ca obiect recunoasterea si executarea sentintelor arbitrale straine, explicatii simple privind modul de interpretare a textului in conformitate cu cele mai bune practici internationale dezvoltate in timp.

Fiind considerat un instrument important aflat la indemana judecatorilor si a practicienilor in arbitraj, Ghidul prezinta intr-o maniera clara, concisa si simpla intrebarile la care ar trebui sa se raspunda si etapele pe care instantele judecatoresti trebuie sa le urmeze atunci cand aplica Conventia de la New York din 1958.

Speram ca acest Ghid va avea un rol important in asistarea judecatorilor care participa la procesul de armonizare si de aplicare continua a Conventiei de la New York intr-un mod compatibil cu litera si spiritul Conventiei.

Afla mai multe despre expertiza LDDP in domeniul arbitrajului!

 

 

© Copyright Leaua Damcali Deaconu Paunescu - LDDP 2022