header2
O echipa pentru clientii nostri!

Stefan DEACONU

image
Contact
Tel: +40723337366
Email: sdeaconu@lddp.ro
Repere

Stefan DEACONU are o experienta profesionala de peste 20 de ani, este un reputat specialist in domeniul dreptului public, acordand consultanta in domeniile: investitii straine, finantari internationale si achizitii publice, dar si reprezentare in cadrul litigiilor in fata Curtii Constitutionale a Romaniei, a instantelor judecatoresti si arbitrale in probleme dintre cele mai diverse.

Este profesor de drept constitutional si Sistem normativ al UE la Facultatea de Drept a Universitatii din Bucuresti.

Este Presedinte al Curtii de Arbitraj Comercial International de pe langa Camera de Comert si Industrie a Romaniei si arbitru in cadrul acestei Curti. A fost Presedinte al Comisiei de arbitraj si metode alternative de solutionare a disputelor (ADR) din cadrul Comitetului National ICC Romania (2016-2018) si este arbitru in cadrul Curţii de Arbitraj Economic și Comercial Internaţional din China – CIETAC.

În perioada 2005-2012 a detinut functia de consilier prezidential pe probleme juridice si sef al Departamentului Legislativ al Administratiei Prezidentiale, iar anterior (2004-2005) a fost director in cadrul Senatului Romaniei.

Are o foarte buna intelegere si cunoastere a modului de functionare a institutiilor publice nationale si a institutiilor UE. Experienta universitara si functiile publice detinute anterior l-au ajutat in cunoasterea aprofundata a procedurilor de adoptare a actelor normative de catre Parlament si Guvern, precum si a procedurilor in fata Comisiei Europene si a Curtii de Justitie a UE.

Este autor sau coautor a peste 30 de lucrari si a peste 50 de articole, studii si cronici aparute in reviste de prestigiu, in principal in domeniul dreptului public.

Vorbeste limbile franceza si engleza si are cunostinte de baza ale limbii ruse.

Domenii de expertiza:

  • Drept public
  • Contencios constitutional si administrativ
  • Sistem normativ al UE
  • Drepturile omului
  • Arbitraj comercial
  • Sectorul energetic si resurse naturale
  • Achizitii publice
© Copyright Leaua Damcali Deaconu Paunescu - LDDP 2022